Wij zijn Carola en Marcel,

Wij zijn Carola en Marcel van der Mast, trotse ouders van twee zoons.
Onze jongste zoon Thimo is 11 weken te vroeg geboren, waar hij meerdere beperkingen aan over heeft gehouden. Marcel kon hem bij de geboorte in zijn hand leggen zo klein hij was.Al snel werd Thimo “kruimel” genoemd. Door de jaren heen versleet Thimo veel kleding en speelgoed en was het bij elke leeftijd/ontwikkelingsfase weer een zoektocht naar de juiste begeleiding en ondersteuning:
Waar kan ik de juiste zorg vinden voor mijn kind met een beperking?
Waar kan ik als ouder mijn verhaal kwijt?
Is mijn kind beter af op een reguliere sport of G-team?
Hoe verdeel ik mijn aandacht naar mijn kinderen met en zonder beperkingen?
 
Wanneer je als gezin grotere uitgaven hebt bij de zorg/kleding/speelgoed en/of aangepaste (hulp)middelen, is dat een extra zorg, naast de zorg voor je kinderen.
Hier is ons idee voor Club Kruimel begonnen.
 
Club Kruimel ondersteund ouders van kinderen met een beperking. Wij helpen gezinnen in hun zoektocht naar ondersteuning en begeleiding binnen het gezin en in de complexe wereld van de zorg en dienstverlening.
Gezinnen hoeven zich niet te registreren en te bewijzen (indicatie/beschikking) dat ze een kind met een beperking hebben. Onze leeftijdsgrens stopt niet bij 18 jaar! Wij zijn er voor elk kind met een beperking.
clubkruimel doos
Club Kruimel Opening
Daarnaast bieden wij ook gratis speelgoed en kinderkleding (t/m maat xxl) aan.
Wat leuk is om te melden is dat onze vrijwilligers ook ouders zijn van een kind met een beperking.
Door hun eigen ervaringen kunnen ze andere ouders ook helpen.
Soms komen ouders alleen voor een kopje koffie/thee en maken we een praatje.

Op de website hebben we een sociale kaart ontworpen, waarbij in een straal van 30 km alle organisaties, instellingen en initiatieven te vinden zijn die werken met kinderen met een beperking. Jullie hebben een primeur, want binnenkort vindt er een update plaats en kun je ook selecteren op leeftijd, doelgroepen en thema’s! Natuurlijk zitten er ook veel landelijke organisaties bij.

Club Kruimel is er ook voor organisaties, instellingen en initiatieven die werken met kinderen met een beperking. Samen hebben we 1 doel; laten we de kennis en informatie dan delen met elkaar!

Daarnaast zoeken we altijd naar verbindingen met andere organisaties, instellingen, stichtingen en initiatieven welke niet perse gerelateerd hoeven zijn met kinderen met een beperking. Soms krijgen we puzzels welke bij ouderen (met dementie) veel herkenning oproept. Of helpen we een stichting bij een buitenspeeldag in de speeltuin naast onze locatie. Om de buurt veiliger te maken op het gebied van reanimatie, hebben we een AED aan de muur hangen en hebben de meeste vrijwilligers een cursus reanimatie gevolgd.

Wil je meer weten of eens langskomen, je bent welkom tijdens onze openingstijden, de koffie en thee staan klaar.